Nyheter

PIZZA MED VESTERHAVSOST

PIZZA MED VESTERHAVSOST

RÖDBETSPIZZA MED ROSENKÅL, KÖRVEL OCH VESTERHAVSOST
Fyllig pizza som är busenkel att tillaga.
Experimentera gärna med toppingen, rödbetorna kan t ex ersättas med tunna skivor potatis, och de färska örterna kan bytas ut mot timjan eller mynta.

Tillagningstid: 30–60 min. Receptet är beräknat för 2 personer.

INGREDIENSER
PIZZADEG
5 g jäst
1½ dl vatten
¼ tsk salt
¼ dl olivolja
225 g durumvetemjöl

TOPPING
40 g Vesterhavsost    http://naturensskafferi.se/produkt/vesterhavsost-konsumentpack/
1-2 ekologiska rödbetor
1 knippe färsk körvel
4-6 st färska brysselkål
Olivolja, salt och peppar

DAGEN FÖRE
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt salt och olivolja. Blanda ner mjölet och rör degen i 5-10 minuter tills den blir fast och sammanhängande, men fortfarande fuktig. Täck över skålen med plastfolie och placera en tallrik eller liknande på toppen.
Ställ i kylen minst 12 timmar.

TILLAGNING
Sätt ugnen på 250°C och sätt in en bakplåt i ugnen.

Lägg degen på mjölat bakbord. Platta ut den lätt med fingertopparna till en mellanstor pizza.
Ta ut den varma bakplåten från ugnen, lägg på ett bakplåtspapper och flytta försiktigt över degen på plåten innan toppingen läggs på pizzan.

Skala rödbetorna och skär i tunna skivor. Riv osten.
Fördela hälften av osten på degen och täck sedan med rödbetsskivor. Överlappa gärna rödbetsskivorna eftersom de drar sig samman under tillagningen. Ta den kvarvarande osten och lägg ovanpå rödbetsskivorna, krydda med nypressad peppar och en nypa salt.
Grädda i mitten av ugnen i ca.10-12 minuter.

Skölj körvel och brysselkål.
Skär bort botten på brysselkålen och dela bladen. Fördela brysselkålsblad och körvel på den nygräddade pizzan, ringla över lite olivolja och servera. Ljuvligt gott!

DANNE – EKOLOGISK & SMAKRIK

DANNE – EKOLOGISK & SMAKRIK

EKO Danne är en hårdost som lämpar sig utmärkt som påläggsost i alla dess former och tillfällen. Osten tillverkas av 100 % ekologisk komjölk och framställs efter recept som varit orörda i generationer. Produktionen sker i öppna ostkar, vilket gör att mejeristerna har en extra bra känsla och insikt i processen.
Osten sorterar under mild gul hårdost men har en väl utvecklad smak och arom. Konsistensen är halvfast och snittytan är slät utan hål. Färgen är svagt gul.

Läs mer: http://naturensskafferi.se/produkt/danne-ekologisk-hardost/

 

NYHET! GLUTENFRIA FRUKOSTFLAKES

NYHET! GLUTENFRIA FRUKOSTFLAKES

Naturens Skafferi Fullkornsflakes Kakao&Kokos är en nyhet i glutenfria sortimentet. Produkten innehåller en smakfull blandning av havre, majs, kakao och kokos, vilka tillsammans ger produkten en spännande och delikat smak. Den lättrostade och krispiga konsistensen ger extra ”pluspoäng” och Nyckelhålet-märkningen borgar för en sundare produkt
Produkten lämpar sig för de flesta målgrupper och åldrar, och är en utmärkt frukost- eller mellanmålsprodukt.

Alla Naturens Skafferi glutenfria produkter tillverkas i en allergenfri miljö.

Läs mer: http://naturensskafferi.se/produkt/naturens-skafferi-flakes-kakao-och-kokos-glutenfria/

 

100% FRUKT OCH INGET ANNAT!

100% FRUKT OCH INGET ANNAT!

Naturens Skafferi produktserie med fruktpuréer innehåller ett sortiment med populära fruktsmaker. Alla puréer är tillverkade av 100% frukt och innehåller inget tillsatt socker eller andra konstgjorda tillsatser. En ren produkt med naturlig fruktsmak!

Fruktpuré är en utmärkt smaksättare för smoothies, drinkar, desserter, bakverk, glass, maträtter och såser.
För den som önskar ett nyttigt mellanmål är fruktpuré en enkel och snabb lösning som med fördel serveras tillsammans med t ex yoghurt eller gröt.
Vill man ge barnen en nyttig glass går det bra att frysa puré i glassformar och ta fram vid behov – nyttigt och gott!

Pin It on Pinterest