Om oss

samlingsbild-ekoost-natur-950x472
Företaget
B&P Handelskompagni AB är ett privatägt livsmedelsföretag som grundades 1997.
Redan från start fanns en vision att i samarbete med de bästa tillverkarna inom sin nisch, producera och saluföra ekologiska och tillsatsfria livsmedel till den svenska marknaden. Trots skepsis från omgivningen om ekologins ”vara eller inte vara” fanns det aldrig några tveksamheter hos ägarna att driva sin affärsidé vidare.
Idag, tjugo år senare, besitter företaget en stor samlad kunskap och erfarenhet som gör oss till en bättre partner att förse den svenska marknaden med goda livsmedel.

Sverige är avlångt
I Malmö finns företagets sälj- och marknadsavdelning. Härifrån jobbar man i huvudsak inom tre affärsområden; dagligvaruhandel, foodservice och hälsofackhandel.
I Torsby finns företagets ekonomi- och inköpskontor samt order- och logistikfunktioner. Härifrån sker också produktutveckling och kvalitetsarbete samt produktion av företagets frukt- och bärbaserade  livsmedelsprodukter.

Företagets lagercentraler finns placerade i Torsby (koloniallager) och Staffanstorp (färskvarulager).

Säljorganisation
B&P Handelskompagni har en bred och rikstäckande säljorganisation inom dagligvaruhandeln.
I samarbete med Sveriges ledande och mest erfarna säljbolag når vi varje dag potentiella livsmedelsbutiker inom ICA, Coop, Bergendahls och Axfood. De skräddarsydda säljkårerna inom mejeri, färskt&fryst och kolonial vårdar och skapar tillgänglighet av våra produkter runt om i hela landet.

Varumärken med sunda värderingar!
Naturens Skafferi, Naturens Apotek, Nordic Crown, Familjens och Kalas är företagets egna varumärken – alla med sin nisch.
B&P Handelskompagni har också sedan begynnelsen ett väletablerat samarbete och säljuppdrag i Sverige för Thise Mejeri, Søvind Mejeri och Edwins senap, vars produkter ligger helt i linje med vår önskan om hur livsmedel ska framställas.
Våra varumärken ska vara de självklara valen för konsumenter som vill ha det bästa av goda, naturnära och ekologiska produkter. Förr var det en självklarhet – idag är det ett ställningstagande!

Vi tror på…
… mat och dryck som innehåller bra ingredienser, därför är en stor del av våra produkter ekologiska och fria från onödiga tillsatser. Att ta ställning för miljö och hälsa är viktigt för oss.
… att producera livsmedel under förhållande som gynnar djur, natur och människa.
… trovärdighet, att det du ser är det du får!

Det är gott att vara klok och klokt att vara god!