RÖDBETSPIZZA MED ROSENKÅL, KÖRVEL OCH VESTERHAVSOST
Fyllig pizza som är busenkel att tillaga.
Experimentera gärna med toppingen, rödbetorna kan t ex ersättas med tunna skivor potatis, och de färska örterna kan bytas ut mot timjan eller mynta.

Tillagningstid: 30–60 min. Receptet är beräknat för 2 personer.

INGREDIENSER
PIZZADEG
5 g jäst
1½ dl vatten
¼ tsk salt
¼ dl olivolja
225 g durumvetemjöl

TOPPING
40 g Vesterhavsost    http://naturensskafferi.se/produkt/vesterhavsost-konsumentpack/
1-2 ekologiska rödbetor
1 knippe färsk körvel
4-6 st färska brysselkål
Olivolja, salt och peppar

DAGEN FÖRE
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt salt och olivolja. Blanda ner mjölet och rör degen i 5-10 minuter tills den blir fast och sammanhängande, men fortfarande fuktig. Täck över skålen med plastfolie och placera en tallrik eller liknande på toppen.
Ställ i kylen minst 12 timmar.

TILLAGNING
Sätt ugnen på 250°C och sätt in en bakplåt i ugnen.

Lägg degen på mjölat bakbord. Platta ut den lätt med fingertopparna till en mellanstor pizza.
Ta ut den varma bakplåten från ugnen, lägg på ett bakplåtspapper och flytta försiktigt över degen på plåten innan toppingen läggs på pizzan.

Skala rödbetorna och skär i tunna skivor. Riv osten.
Fördela hälften av osten på degen och täck sedan med rödbetsskivor. Överlappa gärna rödbetsskivorna eftersom de drar sig samman under tillagningen. Ta den kvarvarande osten och lägg ovanpå rödbetsskivorna, krydda med nypressad peppar och en nypa salt.
Grädda i mitten av ugnen i ca.10-12 minuter.

Skölj körvel och brysselkål.
Skär bort botten på brysselkålen och dela bladen. Fördela brysselkålsblad och körvel på den nygräddade pizzan, ringla över lite olivolja och servera. Ljuvligt gott!

Pin It on Pinterest

Share This