EN HYLLNING TILL ORIGINALET
Vesterhavsosten är idag en av våra mest omtyckta hårda dessertostar. Numera frågar man inte vilken annan ost Vesterhavsosten “påminner om”, idag har den sin egen “terroir” och sin plats på Europamarknaden.
Med Bovbjerg fyr och det dånande Vesterhavet som närmaste grannar, lagras Vesterhavsosten i unika ostlager där det via specialbyggda ventilationssystem tillförs havsluft hela lagringen igenom. På så vis får osten sin helt unika smak med inslag från de salta havsvindarna.

Vår senaste nyhet i “Vesterhavsostfamiljen” är en gruvlagrad variant som tar processen ett steg längre än originalosten.
Efter 7 månaders lagring vid Vesterhavet, placeras ostarna i Thises kalkgruva i Hjerm och lagras ytterligare 3 månader. Här ligger ostarna i en konstant temperatur på runt + 8°C och en luftfuktighet på nästan 98%, vilket skapar idealiska förhållande för lagring och utvecklar smaker som inte kan skapas under normala lagringsförhållanden. Ostarnas konsistens blir ”blötare” och frodigare eftersom vattnet inte avdunstar i samma grad som under vanlig lagring.

Gruvlagrad Vesterhavsost tillverkas av den finaste ekologiska mjölken och har en fyllig lång smak med fin syra, delikat sötma med inslag av nötter och frukt. Konsistensen är fast med tät textur och den fina kristalliseringen bjuder på ett angenämt knaster.

Här utlovar vi en ost i mästarklass!

Mer info om nyheten finns här: https://naturensskafferi.se/produkt/vesterhavsost-gruvlagrad-ekologisk-17-kg/
Mer info om Vesterhavsostarna finns här: https://naturensskafferi.se/produkt-kategori/ost-mejeri/hardost-ekologisk/

 

 

Pin It on Pinterest

Share This