Smörrulle med sydesalt 700 g

Syrat smör med sydesalt är en riktigt intressant produkt – både ur ett gastronomiskt och historiskt perspektiv.
När man kombinerar syrat smör med sydesalt får man en lyxig och rustik smakupplevelse. Det syrliga smöret får ett lyft av de mineraliska tonerna från sydesaltet, och tillsammans ger det både komplexitet och textur.
Ett smör för mat där man vill att smöret ska spela huvudrollen.

I framställningen tillsätts mjölksyrabakterier till grädden innan den kärnas till smör (syrningen tar ca. 20 timmar), vilket ger smöret en mer komplex och syrlig smakprofil jämfört med vanligt smör.
Thise rullesmör med sydesalt är aningen nötigt, lätt syrligt med en djupare arom. Konsistensen är lite fastare än vanligt smör och kan upplevas lite krämigare eller ”kortare” (dvs. bryts lättare). Färgen är vackert gul och sydesaltet ger en spröd, krispig och delikat smakupplevelse.

 

Artikel nr

118
Innehåll

Ingredienser:
Högpastöriserad ekologisk GRÄDDE, sydesalt 2%, mjölksyrakultur.

 

Näringsvärde per 100 g
Energi 2994 kJ / 728 kcal
Fett 80 g
– varav mättat fett 51 g
Kolhydrat 1 g
– varav sockerarter 1 g
Protein 1 g
Salt 2 g
Produktfakta

Varumärke: Thise

Konsumentförpackning: 700 g

Detaljistförpackning: 16×700 g

Förvaringsanvisning: KYLVARA: Förvaras vid högst +8°C

Dosering och Användning
  • Rostat levainbröd med sydesaltsmör och picklad lök eller örter
  • Smörslungad färskpotatis med dill och sydesaltsmör – toppa med finhackad dill.
  • Ugnsrostad potatis med sydesaltsmör och tryffel
  • Pocherat ägg med sydesaltsmör på rostat bröd
  • Pasta al burro (smörpasta), toppa med citronskal och finriven parmesan.
  • Halstrad torsk med sydesaltsmörsås – den syrliga tonen lyfter fisken.
  • Grillat bröd med sydesaltsmör och kallrökt lax – toppa med gräslök eller picklad gurka.
  • Kakor på sydesaltsmör ger en djupare, nästan karamellig smak till enkla mördegskakor eller madeleinekakor.
Återförsäljare

     

Pin It on Pinterest

Share This