Om Oss

B&P Handelskompagni – ett privatägt livsmedelsföretag som grundades 1997
Redan från start fanns en vision att i god samarbetsanda med de bästa tillverkarna inom sin nisch, producera och saluföra ekologiska och tillsatsfria livsmedel till den svenska marknaden. Trots skepsis från omgivningen om ekologins ” vara eller inte vara ” fanns det aldrig några tveksamheter att driva affärsidén vidare.
Tiden den går. Idag är det mer än tjugofem år senare och vår vardag ser helt annorlunda ut. Människor är medvetna om vad de stoppar i sig och ekologi har inte längre ett nostalgiskt skimmer över sig. Numera är det en självklarhet att det ska finnas ekologiska och tillsatsfria livsmedel att tillgå.
Vi är glada över att ha varit med och bidragit till att marknaden ser ut så idag och att vi med stor samlad kunskap och erfarenhet är en bättre partner att förse den svenska marknaden med goda livsmedel.

Sverige är avlångt
I Malmö finns företagets sälj- och marknadsavdelning. Härifrån jobbar man i huvudsak inom tre affärsområden; dagligvaruhandel, foodservice och hälsofackhandel.
I Torsby finns företagets ekonomi- och inköpskontor samt order- och logistikfunktioner. Härifrån sker också produktutveckling och kvalitetsarbete samt produktion av företagets frukt- och bärbaserade livsmedelsprodukter.

Företagets lagercentraler finns placerade i Torsby (koloniallager) och Landskrona (färskvarulager).

Säljorganisation
B&P Handelskompagni har en bred och rikstäckande säljorganisation inom Dagligvaruhandel och Foodservice.
I samarbete med Sveriges ledande och mest erfarna säljbolag når vi varje dag potentiella livsmedelsbutiker inom ICA, Coop och Axfood, samt restaurang- och storköksgrossister som Martin&Servera och Menigo. De skräddarsydda säljkårerna inom mejeri, kolonial och foodservice vårdar och skapar tillgänglighet av våra produkter runt om i hela landet.

Vi tror på
– mat och dryck som innehåller bra ingredienser, därför är en stor del av våra produkter ekologiska och fria från onödiga tillsatser. Att ta ställning för miljö och hälsa är viktigt för oss.
– att producera livsmedel under förhållande som gynnar djur, natur och människa.
– trovärdighet, att det du ser är det du får!

Det är gott att vara klok och klokt att vara god!

 

Pin It on Pinterest